Fotball

Snøstengt bane?

Vinteren er plutselig her med snø, litt tidligere enn vi liker, for vi er dessverre ikke 100% ferdig med forberedelsene for vinterdrift enda. Forsvinner ikke snøen av seg selv innen i morgen kveld, må vi av den grunn dessverre holde banen stengt for all trening i morgen. Værvarselet for tirsdag er både varmere og tørrere.

NB! Illustrasjonsbildet er fra mars måned sist vinter…:-)

Juniorlaget har fått oppgaven med å bære vekk målene som skal vinterlagres på gressbanen, og får som de eneste i morgen lov til å bevege seg ut på en snødekt bane for å gjøre dette. Øvrige mål må også ut av banen på kortsidene for at vi skal kunne brøyte/salte på en fornuftig måte.

Styret har i høst jobbet med å etablere bruksregler for kunstgressbanen, og disse ble vedtatt på styremøtet torsdag sist uke. Alle lagledere som vil bruke kunstgressbanen, vil kommende uke inngå bruksavtaler med Remyra IL. Dette gjelder også lag som vil leie bane av oss. Et utdrag av reglene vil bli lagt ut på hjemmesida vår kommende uke. Nye og større skilt med tydelige regler vil bli produsert og montert ved inngangene til banen så snart det lar seg gjøre.

Her er noen av bruksreglene som er viktigst de kommende uker:

  • Etter snøfall er banen er helt stengt. Er banen hvit, skal ingen bevege seg ut på banen før den er ferdig brøytet og saltet. Snø som komprimeres under sko danner is som ikke lar seg frese/brøyte vekk, og det vil kreves store mengder salt for å unngå dannelse av isbro og ubrukelige, steinharde, isete baneforhold.
  • Banen er stengt mens brøyting/salting pågår på grunn av brøytemønsteret ut langs langsidene, og også av sikkerhetsmessige grunner. Snøfreseren er svært kraftig, og freseren hindrer fullt utsyn fremover for føreren…
  • Etter trening skal målene alltid flyttes ut av banen på kortsidene for å legge til rette for snøfall/brøyting/salting.
  • Etter trening skal alt av flasker, teip, isposer og annet avfall ryddes vekk fra banen. Flasker som ligger igjen og gjemmes av snø kan skade både snøfreseren og personer i nærheten.
  • Dyr har ikke adgang på banen. Heller ikke sykler, mopeder, ATV’er, radiostyrte biler/fly eller annet utstyr som ikke har noe med fotball å gjøre.
  • Flombelysningen skal slås av etter endt trening.

Styret ber om at alle medlemmer etter beste evne bidrar til at vi holder anlegget vår i tipp topp stand også denne vinteren. Vår brøyter Inge Dullum er i verdensklasse hva gjelder vinterdrift av kunstgressbaner, og har sørget for at Remyra IL sin bane har vært den klart beste vinterbanen på Stjørdal helt siden oppstarten, men han får en umulig oppgave dersom vi brukerne ikke følger disse enkle og logiske bruksreglene.

Beste hilsen

Rune

Leder Remyra IL